10 consells per evitar que les persones grans es deshidratin

Després de la contundent onada de calor que va afectar tot el país a partir del dia de Sant Joan, les previsions meteorològiques indiquen que ben aviat arribarà un altre pic de calor. A partir de divendres, una segona bombolla d’aire càlid afectarà Catalunya i, especialment les comarques centrals.

En situacions de temperatures extremes com les que estem vivint, la Residència Centre de Dia Sant Andreu Salut, seguint les pautes del Servei Català de la Salut, adopta un seguit de mesures de prevenció per fer front als efectes de les calorades i vetlla perquè totes les persones mantinguin un estat òptim d’hidratació.

A totes les persones que tingueu familiars d’avançada edat o en situació de dependència us donem deu consells perquè mantinguin un bon nivell d’hidratació:

  1. Comproveu que tinguin sempre aigua a l’abast. Recordeu que a partir dels vuitanta anys, és més fàcil deshidratar-se.
  2. Si tenen set, la boca seca, restrenyiment i orina de color més fosc, vol dir que haurien de beure més aigua. Cal recordar-los que no cal tenir set per beure aigua i que és convenient beure sovint al llarg del dia.
  3. A més de l’aigua, recordeu que una altra manera d’hidratar-se és a través d’altres líquids com ara infusions, sopes, sucs de fruita naturals.
  4. És important que no consumeixin begudes alcohòliques per hidratar-se.
  5. Vetlleu perquè, si surten a caminar, evitin les hores de màxima calor, es protegeixin del sol amb gorra i roba adequada, vagin per l’ombra i s’emportin l’ampolla d’aigua.
  6. Si fan exercici, haurien de beure abans, durant i després de l’activitat física.
  7. Les persones que prenen medicaments, els haurien d’acompanyar amb un got ple d’aigua.
  8. Les persones amb dificultats per empassar, haurien d’ingerir aliments amb textura que es toleri bé com ara fruites o iogurts. També poden utilitzar productes per espesseir l’aigua.
  9. La incontinència no ha de ser un problema per beure. Cal limitar l’alcohol, el cafè, el te i les begudes amb cola. Disminuir la ingesta de líquids cap al vespre. Quan surtin de casa, haurien de localitzar els lavabos que tinguin a prop.
  10. Davant de qualsevol dubte, consulteu el personal sanitari.

En aquest sentit, cal destacar que les mesures de prevenció que pren Sant Andreu Salut han protagonitzat diverses notícies els darrers dies. Feu-hi una ullada!

Notícia TV3

Notícia La República

Notícia Al Dia

Fotografies de Gemma Aleman/ACN

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields