Alumnes de l’Escola Waldorf-Steiner El Til·ler participen en un projecte de pràctiques socials a Sant Andreu Salut

Aquesta setmana, un grup d’estudiants de primer de Batxillerat de l’Escola Waldorf-Steiner El Til·ler ha realitzat pràctiques socials als diversos centres de la Fundació Sant Andreu Salut, incloent l’Hospital Sant Andreu, la Residència i Centre de Dia Sant Andreu i la Residència i Centre de Dia Mont Blanc de Manresa. Aquesta iniciativa forma part d’un projecte continuat de col·laboració entre l’escola i la Fundació.

Durant la seva estada, els 19 alumnes participants han tingut l’oportunitat de treballar en diversos espais i departaments, aprofundint en el seu compromís cívic i aplicant els seus coneixements en un context real i de servei a la comunitat

L’alumnat ha compartit jornades de treball intensives, de 8 del matí a 2 de la tarda, amb professionals dels centres, aprenent de primera mà sobre les diferents facetes d’atenció a les persones i dels departaments de suport.

Cada dia, després de les seves activitats pràctiques, els estudiants han realitzat assemblees amb els seus professors per a compartir les experiències i reflexions del dia, abordant temes com el fet de viure amb una residència, estar ingressat a un hospital, la solitud dels majors, la importància del cuidar, curar i acompanyar quan la vida es torna delicada. Pels alumnes, es tracta d’una estada d’una setmana en un entorn diferent, fora de casa, allotjant-se a la Cova de Manresa i implica una experiència que suma l’aprenentatge de les pràctiques, de la companyonia i de l’acompanyament a les persones.

Des de la Fundació Sant Andreu Salut, valorem molt positivament aquesta experiència, ja que l’energia i la nova perspectiva que aporten els joves enriqueixen i revitalitzen la nostra missió. Agraïm sincerament la seva contribució i esperem que aquesta experiència hagi estat tant enriquidora per a ells com ho ha estat per a nosaltres. I els hem acabat obsequiant amb un calendari solidari de SAS i amb una bosseta que han preparat les persones ateses de la Residència i Centre de Dia Sant Andreu.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields