Comença amb èxit la 7a edició del Programa Cuidador Expert Catalunya

El passat divendres, a Sant Andreu Salut vam celebrar l’inici de la 7a edició del Programa Cuidador Expert Catalunya®, encetant un nou capítol en aquest projecte estratègic de l’àmbit de l’atenció intermèdia impulsat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta iniciativa, que compta amb Sant Andreu Salut com a entitat pionera en la seva implementació, ha demostrat ser una eina plenament consolidada destinada a donar suport als cuidadors de persones amb demència, buscant millorar la convivència diària entre cuidadors i persones ateses.

Durant 9 setmanes, els participants es reuniran en sessions setmanals on compartir tant coneixements teòrics com experiències personals sobre la demència. Aquesta combinació de contingut teòric i pràctic està dissenyada per afavorir una comprensió més profunda de la malaltia i desenvolupar habilitats i estratègies de cura més efectives.

Les trobades es fan a l’Hospital de Sant Andreu i les lidera Irene Calixto, una cuidadora experta amb una profunda experiència personal en l’àmbit de la cura de persones amb demència. Malgrat no ser una professional de la salut en el sentit tradicional, la seva experiència i les habilitats adquirides la qualifiquen com una mentora excel·lent per a altres cuidadors en processos de formació i autocura.

El suport professional durant les sessions és d’Elena Rovira, infermera, i Maribel Martínez, psicòloga, ambdues professionals de Sant Andreu Salut. Dues professionals que juguen un paper clau sobre els continguts específics que es tracten durant les sessions, i participen com a observadores, proporcionant suport i expertesa al grup.

La realització d’aquest programa subratlla el compromís de Sant Andreu Salut amb la millora de la qualitat de vida tant de les persones ateses com dels cuidadors. A través d’aquestes iniciatives, la Fundació reafirma la importància de la solidaritat i el suport mutu dins de la comunitat, oferint eines i coneixements essencials per afrontar els reptes que suposa la cura de persones amb demència.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields