Coorganitzem i participem en una jornada sobre l’autonomia de les persones amb discapacitat en la presa de decisions

La sala d’actes de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa acollirà, el pròxim 16 de febrer, la jornada “Mesures de suport: cap a l’autonomia personal en la presa de decisions”. Es tracta d’una sessió informativa organitzada per diferents entitats socials i sanitàries del territori, entre elles la Fundació Sant Andreu Salut, amb l’objectiu de donar a conèixer la situació actual i els canvis normatius en relació a l’exercici de la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat.

L’objectiu de la jornada és explicar les condicions actuals de la modificació de la capacitat d’obrar, donar a conèixer les figures jurídiques actuals de suport a la capacitat de decidir i apuntar els canvis normatius previstos arrel de l’aplicació de l’article 12 de la Declaració dels Drets Humans de les persones amb discapacitat.

L’esdeveniment comptarà amb tres taules de debat, en les quals participaran experts de diferents disciplines. La primera taula tractarà sobre les Noves mesures de suport: regulació jurídica actual; la segona, sobre les Noves figures de suport. Rols actuals; en la tercera taula es parlarà sobre El Document de Voluntats Anticipades (DVA) i la Planificació de Decisions Anticipades (PDA).

Per part de la Fundació Sant Andreu Salut, hi participaran Marisa Peña, treballadora social de l’Hospital de Sant Andreu, i Manel Valls, director general de SAS, que formarà part de la taula de benvinguda.

La jornada, que està oberta a tota la ciutadania, s’adreça especialment a professionals socials i sanitaris, persones afectades i familiars.

L’esdeveniment està coorganitzat per la Fundació Althaia, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya-Manresa Catalunya Central, el Consell Comarcal del Bages, la Fundació Santa Maria de Comabella, la Fundació Sant Andreu Salut, l’Ajuntament de Manresa, l’Institut Català de la Salut Catalunya Central i la Càtedra de Salut Mental UVic-UCC i Althaia amb la col·laboració del Col·legi d’Advocats de Manresa.

Podeu consultar el programa complet aquí i fer les inscripcions en aquest enllaç.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields