GRANS: el projecte

GRANS és un projecte de conscienciació i d’impacte social que sorgeix de la Fundació Sant Andreu Salut i que pretén combatre l’edatisme de la nostra societat. Sí, més enllà de tenir centrats els esforços en el dia a dia de la institució i en importants projectes sociosanitaris, la Fundació SAS també dona llum verda a GRANS, el primer projecte que neix amb la voluntat de conscienciar a la societat i que, en aquest cas, es proposa canviar la mirada sobre el col·lectiu de persones séniors.

'Cuidem la vida quan es torna delicada'

Aquest és el propòsit de la Fundació Sant Andreu Salut, i sorgeix de la nostra vocació per atendre el col·lectiu de persones que es troben en una fase delicada de la seva vida (de forma puntual o permanent) i les seves famílies. La veritat és que sota d’aquest propòsit tenim un gran percentatge de persones de més de 75 anys en la nostra atenció i cura, tot i que no és un col·lectiu exclusiu dels nostres serveis.

Les persones grans

La concepció de l’entitat del col·lectiu general de PERSONES GRANS es fonamenta en una mirada polièdrica, buida d’estereotips. Des de la Fundació sabem que quan ens referim a un concepte tan divers com ho és el terme PERSONA GRAN no sabem ben bé a qui ens referim. Ho sabeu vosaltres?

No hi ha una definició específica universal que determini quan algú es considera “persona gran”, ja que aquesta descripció pot variar segons el context cultural, social o legal. No obstant això, sovint es fa servir per referir-se a aquelles persones que han arribat a una etapa de la vida en què han acumulat un nombre significatiu d’anys i, en moltes cultures, a aquest grup també se’ls pot anomenar “ancians” o “persones majors”.

El terme “persona gran” però, no només es basa en l’edat cronològica, sinó que també pot estar vinculat a altres factors com la salut, la jubilació o l’estat funcional de la persona. En moltes societats, la consideració de quan algú és considerat “persona gran” pot influir en les polítiques socials, els programes de salut, les prestacions de jubilació i altres qüestions relacionades amb el benestar de les persones d’edat avançada.

Desplaça cap amunt

Atenció a les persones grans

Atenció Intermèdia de Salut

Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields