La Residència Sant Andreu participa en un projecte que investiga l’impacte de la covid segons les característiques de la persona atesa

La Residència Sant Andreu de Manresa participa en el projecte de recerca Branyas. El projecte va sorgir com a resultat de la unió entre la Farmàcia de Dalt, una farmàcia comunitària de Vilassar de Dalt, que és la proveïdora de la medicació de la Residència Sant Andreu; i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Agència Estatal per a la investigació científica i el desenvolupament tecnològic i adscrita al Ministeri de Ciència i Innovació.

Els Instituts del CSIC que participaran en aquest projecte són el Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa, l’Institut d’Economia, Geografia i Demografia i l’Institut d’Investigació en Ciències de l’Alimentació. Recentment, al projecte de recerca també s’ha unit el Departament de Farmacologia, Terapèutica i Toxicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La relació entre les característiques de les persones ateses i l’impacte de la covid

El projecte de recerca té per objectiu estudiar la relació entre diverses característiques de les persones ateses. Per exemple, l’edat, les malalties que pateixen o que han tingut, la medicació, la dieta, etc. Per un altre costat, s’estudia, l’impacte que ha tingut en aquestes persones la covid-19, en el cas que l’hagin patit.

L’objectiu final és obtenir la informació suficient per, en el cas de noves onades de la malaltia, poder preveure com afectarà la malaltia a cada persona. L’objectiu també és poder prendre mesures adequades de protecció davant la malaltia.

La recerca consta de dues fases. En la primera, es fa una anàlisi de dades de la història clínica per construir perfils de risc. En la segona, s’obtenen dades a través d’entrevistes personals i d’enquestes d’hàbits d’alimentació i son, activitat física, etc. En aquesta segona també es prenen mostres nasofaríngies, de sang i de femta per realitzar estudis genètics i analitzar marcadors biològics de l’estat immunitari i l’estat de la flora intestinal. També en aquesta segona fase, es preveu que es realitzin tests ràpids d’antigen i/o PCR en diferents moments. Els resultats s’afegiran a la història clínica de cada persona atesa.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields