La Residència Sant Andreu renova la certificació Libera-care

La Residència Sant Andreu ha renovat la certificació que l’acredita com a centre Libera-care, la norma que aconsegueix mesurar la qualitat de vida de les persones ateses i que promou una atenció centrada en la persona, evitant l’ús de subjeccions físiques o farmacològiques, amb un model de cura creat al voltant de la dignitat de la persona atesa.

La creadora i impulsora d’aquesta norma és la Fundación Cuidados Dignos, que reconeix l’esforç i el compromís social de les organitzacions lliures de subjeccions, perquè es consolidi la humanització en la cura de la persona.

Enguany, degut a la situació de pandèmia, l’auditoria per confirmar que es compleixen les normes, els criteris i els indicadors ha estat virtual: s’ha fet una reunió i entrevistes tant als professionals de la Residència Sant Andreu com a les persones ateses, i s’ha fet una visita virtual al centre per auditar-ne també les instal·lacions.

La norma Libera-care certifica la gestió en qualitat de vida, produint una gran satisfacció en totes les persones implicades, i té en compte diferents aspectes:

  • Treballar amb una metodologia que centra la Cura en la persona.
  • Basar els procediments de centre o nivell assistencial en les necessitats, desitjos i preferències de la persona atesa.
  • Esforçar-se a dignificar i sostenir l’autonomia de la persona.
  • Establir vincles honestos i propers tant amb la persona atesa com amb els familiars o representants.
  • Que la qualitat de vida de les persones ateses sigui el seu valor fonamental.
  • Ser organitzacions lliures de subjeccions.

La Residència Sant Andreu ha renovat la certificació després d’un any en què els centres residencials han hagut de cuidar i acompanyar les persones ateses de manera diferent per la pandèmia. En les imatges podem veure l’equip líder del grup de treball de la cultura de la mobilitat.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields