Notícies25 de febrer de 2021

La Residència Sant Andreu renova la certificació Libera-care

La Residència Sant Andreu ha renovat la certificació que l’acredita com a centre Libera-care, la norma que aconsegueix mesurar la qualitat de vida de les persones ateses i que promou una atenció centrada en la persona, evitant l’ús de subjeccions físiques o farmacològiques, amb un model de cura creat al voltant de la dignitat de la persona atesa.

La creadora i impulsora d’aquesta norma és la Fundación Cuidados Dignos, que reconeix l’esforç i el compromís social de les organitzacions lliures de subjeccions, perquè es consolidi la humanització en la cura de la persona.

Enguany, degut a la situació de pandèmia, l’auditoria per confirmar que es compleixen les normes, els criteris i els indicadors ha estat virtual: s’ha fet una reunió i entrevistes tant als professionals de la Residència Sant Andreu com a les persones ateses, i s’ha fet una visita virtual al centre per auditar-ne també les instal·lacions.

La norma Libera-care certifica la gestió en qualitat de vida, produint una gran satisfacció en totes les persones implicades, i té en compte diferents aspectes:

  • Treballar amb una metodologia que centra la Cura en la persona.
  • Basar els procediments de centre o nivell assistencial en les necessitats, desitjos i preferències de la persona atesa.
  • Esforçar-se a dignificar i sostenir l’autonomia de la persona.
  • Establir vincles honestos i propers tant amb la persona atesa com amb els familiars o representants.
  • Que la qualitat de vida de les persones ateses sigui el seu valor fonamental.
  • Ser organitzacions lliures de subjeccions.

La Residència Sant Andreu ha renovat la certificació després d’un any en què els centres residencials han hagut de cuidar i acompanyar les persones ateses de manera diferent per la pandèmia. En les imatges podem veure l’equip líder del grup de treball de la cultura de la mobilitat.