L’equip de cuina de Sant Andreu Salut envia missatges d’ànims als pacients a través dels plats

Sense ser a primera línia, els equips de cuina dels centres sanitaris, de residències de gent gran o per persones en situació de dependència o discapacitat s’han convertit en professionals indispensables davant la crisi sanitària generada per la Covid-19.

Durant aquestes darreres setmanes, l’equip de cuina de Sant Andreu Salut, que pertany a l’empresa Boris 45 Serveis de Restauració per Col·lectivitats, no només ha estat al peu del canó garantint l’alimentació de totes les persones ateses i treballadors amb la màxima professionalitat que ja els caracteritza, sinó que ha anat un pas més enllà i, pensant en com podien mostrar suport i escalf a les persones ingressades des del seu lloc de treball, han aconseguit fer arribar missatges de suport a través de les safates amb les quals se serveixen els àpats i els mateixos aliments. L’enginy ha fet que les persones que formen l’equip de cuina hagin escrit encoratjadors missatges directament damunt de les postres (una crema catalana, per exemple) o que hagin afegit a les etiquetes impreses dels menús frases motivadores pels pacients, com per exemple: “Molta força i ànims, estem amb vosaltres!”.

En un context en què les persones ingressades, per les estrictes mesures de prevenció, no poden rebre visites d’amics i familiars, aquest gest de l’equip de cuina, se suma a tota la tasca que estan duent a terme, des de primera línia, els professionals sanitaris per fer un acompanyament personal i donar suport emocional i psicològic als pacients. Precisament ahir, en un dia tan assenyalat com la diada de Sant Jordi, l’equip de cuina, va tenir un gest pels seus companys sanitaris, als quals va sorprendre, preparant-los xocolata calenta amb melindros, que van acompanyar d’aquest emotiu missatge:

“Som conscients que els últims dies no han estat fàcils per ningú i que, per vosaltres, més aviat difícils! Per agrair-vos el vostre esforç i dedicació l’equip de cuina s’ha proposat convidar-vos a passar un moment dolç. Així doncs avui, a la cafeteria, hi trobareu un termo amb xocolata desfeta i melindros. Ens agradaria que tots vosaltres passéssiu i us dediquéssiu una estona a vosaltres mateixos/es, que us ho esteu ben guanyant. Esperem que tothom en pugui gaudir. Moltíssimes gràcies per tan bona feina. Estem orgullosos de formar part del vostre equip”.

L’equip de cuina de Sant Andreu Salut, per tant, professionals que potser a vegades no són suficientment valorats i valorades, ens demostren el seu compromís, professionalitat i humanitat. Moltes gràcies!

 

 

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields