Les millors recomanacions per combatre les onades de calor

Aquest any, la campanya d’estiu de CatSalut “Més llesta que la calor!”, fa una crida a la consciència sobre els efectes de la calor i a la seva prevenció. Davant d’un escenari en el qual les onades de calor són cada cop més freqüents, us donem una sèrie de consells per minimitzar els seus efectes i protegir la salut.

Consells per minimitzar els efectes de la calor

  1. Beu aigua sovint, encara que no tinguis set: La hidratació és clau per mantenir el cos fresc i evitar problemes de salut relacionats amb la calor.
  2. Evita sortir a l’exterior durant les hores de màxima calor: Les temperatures més altes es solen donar entre les 12 h i les 16 h. Durant aquest temps, intenta romandre en espais frescos o climatitzats.
  3. Roman en espais climatitzats: Quan la temperatura exterior és molt elevada, és important buscar refugi en llocs amb aire condicionat.
  4. Tingues cura dels infants i de la gent gran: Els nens petits i les persones grans són especialment vulnerables a les altes temperatures. Assegura’t que estiguin ben hidratats, frescos i que no estiguin exposats a la calor intensa.
  5. Porta roba lleugera i gorra o barret: La roba lleugera i de colors clars ajuda a mantenir el cos fresc. També és important portar gorra o barret per protegir el cap dels raigs solars directes.
  6. Aplica’t protector solar: Utilitza crema solar amb un factor de protecció alt, especialment si has de passar temps a l’exterior. 

Adoptant aquests senzills consells, podem reduir significativament els riscos associats a les onades de calor i gaudir d’un estiu més segur i saludable. Des de Sant Andreu Salut, us animem a seguir aquestes recomanacions i a compartir-les amb amics i familiars per assegurar-nos que tots estem ben protegits aquest estiu.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields