L’Hospital de Sant Andreu amplia les dates de vacunació contra la grip pels seus professionals

L’Hospital de Sant Andreu de Manresa ha ampliat les dates de vacunació contra la grip dels seus professionals i els del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), després que en els dos dies de vacunació previstos, s’hagin esgotat les vacunes.

El 50 % de la plantilla de l’Hospital i del SAD va passar entre dilluns i dimarts pel despatx de coordinació d’infermeria per posar-se la vacuna contra la grip, i algunes persones es van quedar sense rebre l’antigripal per falta d’estoc, amb la qual cosa, s’han demanat més dosis. Les dates per a les rebre la vacuna s’anunciaran quan arribin més dosis de la vacuna.

Una vacuna més necessària que mai

La vacunació contra la grip és, aquest 2020, més necessària que mai. Aconseguir que els col·lectius de risc, els professionals sanitaris i les embarassades es vacunin contra la grip esdevé fonamental, ja que a l’epidèmia de grip estacional s’hi suma la pandèmia per covid-19.

Les darreres setmanes estan augmentant significativament el nombre de casos de coronavirus, cosa que fa témer una nova sobrecàrrega assistencial, que pot ser més intensa si coincideix amb l’epidèmia de la grip. Cal recordar, a més, que la simptomatologia de grip i covid és força semblant, per la qual cosa resulta primordial descartar el virus SARS-CoV-2 davant d’altres processos epidèmics respiratoris.

Per tot plegat, Sant Andreu Salut ha impulsat una campanya de vacunació adreçada als professionals de tots els centres per incentivar-los i facilitar-los la vacunació contra la grip. A través de comunicats, missatges a les pantalles dels centres, a les xarxes socials i als ordinadors de treball del personal, la fundació recorda com n’és d’essencial la vacunació.

Vacunant-se, el personal sanitari es protegeix, evita complicacions en les persones vulnerables que els envolten i contribueixen a evitar la sobrecàrrega del sistema sanitari.

Els professionals de residències depenen dels CAP

Pel que fa als i les professionals de les diferents residències de gent gran que gestiona Sant Andreu Salut, la direcció de cada centre informa dels horaris als professionals, ja que depenen del centre d’atenció primària de referència de cada centre.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields