L’Hospital Sant Andreu incorpora l’artteràpia per a una atenció més humanitzada

En el marc del nostre compromís amb la innovació i la humanització dels tractaments, l’Hospital Sant Andreu ha iniciat una revolucionària intervenció a través de l’Artteràpia, destinada a la unitat de llarga estada i amb pacients pal·liatius. Aquesta iniciativa subratlla la nostra dedicació a oferir cures holístiques que atenen no només a la salut física, sinó també al benestar emocional dels nostres pacients.

L’Artteràpia és una disciplina que utilitza les arts com a eina terapèutica i busca millorar la qualitat de vida dels pacients a través de l’expressió creativa. Activitats com la pintura, la dansa, la música, la poesia, l’escriptura i la fotografia serveixen com a vehicles per expressar sentiments, alleujar l’estrès i, en definitiva, transformar l’experiència de malaltia i recuperació.

Diversos estudis científics donen suport a la idea que millorar el benestar emocional pot tenir un impacte positiu en la percepció del dolor i del malestar general. Aquesta evidència subratlla la importància de tractaments integrals que abracen tant el cos com l’ànima.

El projecte, que neix d’un conveni de col·laboració amb l’IATBA (Instituto de Arteterapia Transdisciplinaria de Barcelona), té com a objectius primordials generar benestar emocional i físic, alleujar les pors i l’angoixa, i acompanyar els pacients en la seva etapa final de vida, sempre des d’una perspectiva de respecte i empatia.

Les sessions, liderades per una artterapeuta en formació de l’IATBA, s’integren dins de l’equip multidisciplinari de l’hospital, supervisat per teràpia ocupacional. Les activitats d’Artteràpia es porten a terme en sessions setmanals de dues hores, treballant amb grups oberts de 2 a 6 persones, i inclouen també sessions individuals quan es considera necessari. Aquest enfocament permet adaptar la teràpia a les necessitats específiques de cada pacient, fomentant un espai de cura col·lectiva i suport mutu.

Volem expressar el nostre agraïment a la Gemma, la nostra artterapeuta, per acostar l’art i la seva capacitat curativa a les persones que atenem. La seva dedicació i passió per la feina enriqueixen profundament el nostre projecte d’humanització de l’atenció sanitària.

Amb aquesta iniciativa, l’Hospital Sant Andreu reafirma el seu compromís amb una assistència innovadora i comprensiva, sempre posant al centre el benestar de les persones ateses. Continuem avançant junts cap a un futur on la cura de la salut sigui cada vegada més personalitzada, integradora i, per descomptat, humana.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields