L’Hospital de Sant Andreu torna a tenir pacients amb covid-19 i limita les visites a tot el centre

A partir d’avui dijous està previst que l’Hospital de Sant Andreu de Manresa torni a tenir pacients amb covid-19. Entre aquest dimarts i dimecres, el centre ha realitzat les gestions necessàries per alliberar la Unitat de Cures Pal·liatives que quedarà convertida en una Unitat d’Aïllament per a pacients amb covid-19, amb 14 llits en total. L’Hospital ha dissenyat, igualment, els circuits i protocols específics per evitar contagis.

La reobertura d’una unitat d’aïllament per a pacients amb coronavirus dins de l’Hospital de Sant Andreu ha d’ajudar a descongestionar l’Hospital de Sant Joan de Déu (Fundació Althaia), que els darrers dies ha vist com s’incrementava el nombre d’ingressats per covid-19.

Malgrat que les derivacions d’Althaia cap a l’Hospital de Sant Andreu estan previstes per aquest dijous, no se sap amb certesa quants pacients s’arribaran a traslladar, ja que la vaga del transport sanitari podria dificultar l’operació.

Pel que fa al perfil de pacients que arribaran a Sant Andreu procedents d’Althaia, es tracta de persones d’edat avançada, positives de covid-19. Recordem que a l’Hospital de Sant Andreu va tenir pacients amb covid-19 fins el 30 de juny passat, quan la única persona ingressada per coronavirus va donar negatiu al PCR.

Visites: un familiar per pacient i dia

En paral·lel, Sant Andreu Salut informa que també des d’aquest dijous s’han fet modificacions en el règim de visites. Degut a que la situació epidemiològica de contagi és alta, les visites quedaran limitades a 1 familiar per pacient i dia dins l’horari establert. Pel que fa la Unitat de Covid es potenciaran les videotrucades per a minimitzar l’entrada de familiars, només en casos de final de vida.

Com que les recomanacions del Catsalut continuen sent estrictes, els nostres pacients solen ser perfils fràgils i pel fet que no podem garantir la distància de seguretat (2 metres) a les habitacions entre els acompanyants d’un malalt i el company d’habitació, a les habitacions dobles no podran coincidir els acompanyants d’ambdós pacients.

Dies i horaris de les visites:

De dilluns a divendres

Matí  11:30 a 13:30 h

Tarda 16:30 a 19:30 h

Dissabtes, diumenges i festius

Matí  11:30 a 13:30 h

Tarda 16:00 a 19:00 h

Totes les unitats assistencials

Habitacions dobles llits parells de matí (dilluns/dimecres/divendres/diumenge) i de tarda (dimarts/dijous/dissabte).

Hab. dobles llits imparells  de matí (dimarts/dijous/dissabte) i de tarda (dilluns/dimecres/divendres/diumenge).

Important:

 • Les famílies han de portar mascareta pròpia.
 • Cal desinfectar-se les mans a l’arribada i a la sortida del centre.
 • És obligatori registrar-se i identificar-se a l’entrada i a la sortida, a Admissions. És un requisit del Catsalut per al seguiment epidemiològic de la pandèmia.
 • Cal informar de qualsevol persona que no es trobi bé (cefalea, febrícula, diarrea) i amb símptomes de sospita de Covid-19, ja que no podrà accedir al centre.
 • Mentre estigueu amb el vostre familiar heu de mantenir la distància de seguretat i minimitzar el contacte amb les superfícies.
 • Cal desinfectar-se les mans sovint mentre sigueu a l’habitació del pacient.
 • L’ús de mascareta i la distància de seguretat de 2 metres és obligatòria al jardí terapèutic.

Consideracions generals:

Les visites seran i dins l’horari establert, a excepció dels pacients:

 • En situació de final de vida.
 • Amb descompensació de símptomes.
 • Pel que fa als pacients que són sospita de Covid, caldrà autorització i indicacions específiques del metge.
 • Permisos especials: tots els permisos especials han de ser autoritzats pel metge, qui ho ha de comunicar a l’equip assistencial i a admissions.
 • Des d’admissions es farà un registre de totes les persones que entrin.
 • Caldrà facilitar/fomentar la sortida al jardí en la mesura del possible, i/o permís de sortida al carrer sempre amb mascareta per part del pacient i l’acompanyant.
 • Tots els pacients, quan surtin de l’habitació, hauran d’anar acompanyats i amb mascareta posada. És important  el rentat de mans abans i després de sortir de l’habitació.
 • Els familiars podran portar material d’higiene i la roba per als pacients sempre dins l’horari establert de visites.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields