Neix al Bages un observatori pioner com a punt d’informació i font de solucions sobre dependència i malalties cròniques

La fundació Sant Andreu Salut presenta l’Observatori de Dependència i Cronicitat del Bages, que treballa per oferir la plataforma online www.odec.cat perquè generi propostes i solucions, amb la suma de les institucions, la ciutadania, el món acadèmic i les empreses protagonistes en salut i social de la comarca. Es tracta d’un projecte pioner a Catalunya amb vocació d’estendre’s per tot el país.

L’Observatori és una entitat que pretén posar en comú totes les veus que es generen al voltant de la persona dependent: associacions de malalts, associacions de familiars, entitats locals i governamentals, institucions assistencials, sociosanitàries, associacions d’empreses en salut i social, etc. per debatre temes de transcendència en dependència i extreure les línies i temes estratègics generadors de propostes i solucions en aquest camp. L’ODEC està orientat a per-sones amb dependència i cronicitat, àmbits d’expertesa de Sant Andreu Salut.

La plataforma, a més, inclou un mapa de recursos professionals de la comarca del Bages que funciona com un llistat que recull els contactes de professionals que poden oferir serveis de qualitat per atendre persones en situació de dependència i/o cronicitat.

L’ODEC forma part del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial Big Data, Analytics, Gestió i Estratègia en Salut i Social. El PECT BAGESS engloba diversos projectes per impulsar la transformació del sector a través de la recerca i la implementació de solucions digitals amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i l’afavoriment de la inclusió social del col·lectiu de persones amb dependència i malalties cròniques.

El PECT Bagess és un projecte de territori nascut el 2021 i coordinat des de l’Ajuntament de Manresa amb la participació de diverses entitats de l’àmbit sociosanitari de la comarca del Bages, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i l’afavoriment de la inclusió social del col·lectiu de persones amb dependència i malalties cròniques. En formen part les següents entitats com a socis: Ajuntament de Manresa (Coordinador), Sant Andreu Salut, Fundació Privada, Althaia: Xarxa Assistencial de Manresa Fundació Privada, Fundació Eurecat, IDIAP Jordi Gol, Fundació AMPANS i UManresa-FUB.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields