Presentació de la Ruta Assistencial sobre les Demències a la Catalunya central

La reunió del consell directiu del SAP Bages Berguedà Moianès Solsonès ha estat l’escenari de la presentació de la Ruta Assistencial sobre les Demències al Solsonès-Bages-Berguedà-Moianès al CAP Bages, a càrrec del doctor Joan Catena, metge geriatre de l’Hospital Sant Andreu.

El doctor Catena, que ostenta la figura de líder compartida amb Núria Cerarols (ICS), va fer la presentació en representació de tot el grup de treball que ha preparat la Ruta de Demències.

La Ruta Assistencial de les Demències a la Catalunya central estableix com s’organitzen els professionals i els recursos d’aquesta zona per aplicar la millor pràctica en el diagnòstic, tractament i seguiment dels pacients amb demència.

Aquest document recull els acords entre proveïdors i professionals del nostre territori per donar resposta pràctica a les necessitats d’atenció sanitària dels pacients que pateixin algun tipus de demència. La Ruta ha de facilitar la coordinació i el bon ús de recursos, amb l’objectiu de vetllar per millorar l’atenció a aquest grup de pacients.

L’objectiu principal de la ruta és gestionar de forma més eficaç al pacient amb sospita de deteriorament cognitiu o diagnosticat de demència, facilitant la realització d’una primera visita de valoració i de visites de seguiment i acompanyant-lo, amb ell i a la família, en el recorregut durant el temps de malaltia.

La Ruta Assistencial està formada per un grup de treball multidisciplinari: els metges Joan Catena (SAS), Laura Camps (ICS), Maria Rosa Farrés (ICS), Carles Pedrol (ICS), Marta Puig (Althaia), Alba Roig (HSB), Isabel Roig (ICS), Olga Sabartés (SAS), Teresa Sabater (CatSalut), JM Soler (Althaia) i Josep M. Soto (SEM); les infermeres Núria Cerarols (ICS), Elena Rovira (SAS) i Jordi Santasusana (CSS); la psicòloga Maria Cruz Crespo (Althaia) i el tècnic Jordi Fernández (CatSalut).

A més de Sant Andreu Salut (SAS), formen part d’aquesta iniciativa CatSalut (Servei Català de la Salut), el Servei d’Atenció Primària Bages-Berguedà-Solsonès (Institut Català de la Salut), Althaia, l’Hospital Comarcal, l’Hospital Sagrat Cor (Germanes Hospitalàries), el Centre Sanitari del Solsonès-Fundació Pública Comarcal (Consell Comarcal del Solsonès) i Emergències Mèdiques.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields