Sant Andreu identifica infermers i infermeres per evitar errors de medicació

L’Hospital de Sant Andreu (HSA), a través de la seva Comissió d’Errors de Medicació, ha impulsat una iniciativa que té per objectiu millorar la seguretat del pacient, tot minimitzant les interrupcions que reben els i les professionals d’infermeria en el moment que preparen la medicació i evitar, així, possibles errors de medicació. I com ho ha fet? Doncs ha equipat els i les infermeres amb unes armilles que es posen quan estan preparant la medicació perquè la concentració sigui màxima.

Es tracta d’una peça de roba de color de verd, en la qual hi ha una senyal d’stop i la frase “Estic preparant medicació”, que adverteix les persones del seu entorn perquè no interrompin el professional sanitari en aquell moment. I és que els infermers i les infermeres, moltes vegades, estan sotmeses a múltiples distraccions pròpies de la professió. La dispensació de la medicació requereix molta concentració, ja que es tracta d’una tasca complexa.

La Comissió d’Errors de Medicació de l’Hospital de Sant Andreu (HSA) està formada per una metgessa, dues infermeres, una farmacèutica i una auxiliar de farmàcia. En aquestes comissions es revisen, trimestralment, els errors que prèviament han estat notificats pel  personal assistencial. Amb la detecció d’aquests errors la comissió estudia les possibles millores a aplicar per disminuir errors.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields