Sant Andreu Salut cedeix documentació a l’Arxiu Històric de Manresa

En una fita significativa per a la preservació de la història mèdica i local, Sant Andreu Salut ha realitzat la cessió de documents històrics pertanyents a l’Hospital de Sant Andreu, cobrint el període des de 1936 fins a 1950. Aquesta acció complementa el procés iniciat fa més de trenta anys, quan es va fer la primera donació de documents a l’Arxiu Històric de Manresa.

La documentació inclou una àmplia varietat de registres que ofereixen una visió detallada de l’hospital durant els anys de la Guerra Civil espanyola i la postguerra. Aquests anys van ser marcats per canvis profunds, i els documents cedits ofereixen una visió única a l’impacte de la guerra en la salut pública i l’administració hospitalària.

Aquest traspàs, escenificat per Manel Valls, director general de Sant Andreu Salut, i Marc Torras, director de l’Arxiu Comarcal del Bages, no només subratlla el compromís continuat de Sant Andreu Salut amb la preservació de la història, sinó que també reafirma la importància de l’arxiu com a recurs per a la comunitat educativa, sanitària i la població general.

Aquests documents ja estan disponibles per a consulta pública, garantint que la memòria de l’Hospital de Sant Andreu i el seu rol durant un període clau en la història de Catalunya, continuïn sent accessibles i rellevants.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields