Sant Andreu Salut participa a la II Jornada d’Actualització en Malalties Infeccioses

Més de 170 professionals de la Catalunya central van participar aquest dijous en la II Jornada d’Actualització en Malalties Infeccioses, un acte coorganització per Sant Andreu Salut.

El Dr. Cristòfol Ortega, director mèdic de l’Hospital de Sant Andreu, va prendre part de la presentació. La Dra. Marcia Iparraguirre, metge geriatre de l’Hospital Sant Andreu, va ser en una de les taules. I la Dra. Raquel Gómez ha format part del comitè organitzador.

Els experts en malalties infeccioses van recomanar seguir els tractaments antibiòtics prescrits i tenir al dia el carnet de vacunacions. Tot plegat, per combatre la creixent resistències als antibiòtics.

Per començar, es va tractar el programa d’optimització de l’ús d’antibiòtics. La segona taula va tractar les infeccions en pacients amb immunosupressió i amb infecció per VIH, la prevenció i detecció precoç de les infeccions fruit de la mobilitat i els processos migratoris.

Per acabar, el Dr. Antoni Trilla, cap de Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic, va parlar de les malalties infeccioses emergents al segle XXI, com l’Ebola, el zika, o el chikungunya.

Durant la jornada també es va presentar el grup multidisciplinari de malalties infeccioses i ús prudent dels antibiòtics que han creat els professionals de les cinc entitats organitzadores i que s’anomena PROA Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès.

Algunes mesures adreçades a la ciutadania per evitar malaties infeccioses:

• Rentar-se les mans correctament.

• Evitar els riscos durant les relacions sexuals.

• Utilitzar mocadors de paper i posar el colze davant la boca a l’esternudar.

• Només prendre antibiòtics sota prescripció mèdica.

• Seguir les instruccions, respectant la dosi, l’horari i la durada.

• No abandonar el tractament abans d’hora.

• Conservar adequadament el medicament.

• No compartir antibiòtics amb altres persones.

• Dipositar al punt Sigre de la farmàcia l’antibiòtic sobrant.

La jornada, a més de Sant Andreu Salut, estava organitzada per l’Institut Català de la Salut, la Fundació Althaia, la Fundació Hospital Sant Bernabé de Berga i el Centre Sanitari del Solsonès.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields