Sant Andreu Salut inicia una prova pilot pionera per a l’administració de la medicació amb el suport d’una PDA

Sant Andreu Salut hem començat una prova pilot per administrar la medicació amb el suport d’una PDA, una agenda electrònica de butxaca, per millorar la seguretat en l’administració de la medicació i afavorir a l’atenció personalitzada.

De moment, estem aplicant la prova pilot a dues unitats de convivència de la  Residència Sant Andreu i a una unitat de convivència de la Residència Mont Blanc, amb el sistema integral de gestió farmacològica 5Cs Farma, creat per la Farmàcia de Dalt, una farmàcia comunitària de Vilassar de Dalt, que és una de les proveïdores de medicació a Sant Andreu Salut. El sistema de gestió 5Cs Farma ha rebut el Premi Nacional de Farmàcia que atorga el Ministerio de Salud. 

El sistema funciona a través d’una PDA que té el perfil de cada persona atesa, amb les seves dades morfològiques com l’edat, el pes, l’altura, la tensió arterial; i dades clíniques.

El nom del sistema 5Cs Farma fa referència a les 5 C correctes: la dosis correcta del medicament correcte, administrada al pacient de forma correcta a través de la via correcta en el moment correcte

L’administració de la medicació amb el suport de la PDA és un desplegament progressiu, perquè implica un canvi en la gestió de la medicació i el registre. La implementació del sistema millora la tasca de l’equip a dins de les residències i permet oferir una atenció sanitària més controlada en l’administració de la medicació garantint la seguretat de la persona.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields