Un centenar de professionals participen en la 15a Jornada de Demències del Bages, centrada en els últims avenços i el diagnòstic precoç

La Sala Gòtica de l’Hospital Sant Andreu de Manresa s’ha tornat a omplir per acollir la 15a edició de la Jornada de Demències del Bages, organitzada per Sant Andreu Salut juntament amb Althaia i l’Institut Català de la Salut. L’esdeveniment ha comptat amb l’assistència d’un centenar de professionals i experts del sector sociosanitari, que han abordat els últims avenços en la detecció i tractament de les demències, així com les estratègies d’acompanyament a les persones amb deteriorament cognitiu.

El director general de Sant Andreu Salut, Manel Valls, ha donat el tret de sortida de la jornada, juntament amb el director general de la Fundació Althaia, Manel Jovells, la gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Alba Oms, i la gerent d’Atenció Primària i a la Comunitat de Catalunya Central, la doctora Núria Prat.

La jornada s’ha iniciat amb una ponència del doctor Daniel Alcolea, de la Unitat de Memòria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, sobre l’ús de biomarcadors del líquid cefalorraquidi per al diagnòstic precoç i precís de les malalties neurodegeneratives. Una ponència presentada per la doctora Anna Mas, neuròloga de la Fundació Althaia i de la Unitat Ambulatòria de Demències del Bages – Fundació Sant Andreu Salut.

Després s’ha celebrat una taula rodona sobre l’autonomia en la presa de decisions de les persones amb demència, amb la participació d’Alba Conill, fiscal coordinadora en matèria de suport a persones grans, i Jordi Muñoz, advocat i president de l’Associació EIMA. La moderadora ha estat la doctora Cristina Pardo, metgessa de família i de la Unitat Ambulatòria de Demències del Bages – Fundació Sant Andreu Salut.

Més tard ha tingut lloc una ponència-taller sobre l’acompanyament de persones amb deteriorament cognitiu, impartida per Marta Not, formadora oficial de la metodologia Basale Stimulation® i professora de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (UManresa, UVic-UCC). Aquesta sessió ha ofert eines pràctiques i recursos per a millorar la qualitat de vida d’aquestes persones. La ponència ha estat presentada per Queralt Pérez, terapeuta ocupacional Residència de Navarcles de la Fundació Sant Andreu Salut.

La jornada ha culminat amb la cloenda a càrrec de la doctora Sílvia Graell, directora de l’Hospital Sant Andreu, agraint la participació i fent un resum de les conclusions més destacades de les ponències d’una jornada que, un any més, s’ha consolidat com un punt de referència en l’actualització i formació contínua en aquest àmbit tan rellevant.

Notícies relacionades

Actualitat

Exercicis cognitius pel Dia Mundial de l’Alzheimer

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, us portem un document ple d’exercicis cognitius per exercitar la memòria que ha preparat la Cristina Reche, terapeuta ocupacional de l’Hospital Sant Andreu. 

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields