“Vivir Mejor en Casa” celebrarà la 4a Jornada Tècnica el 13 de maig, a la Sala Gòtica de l’Hospital Sant Andreu

El proper 13 de maig de 2024 tindrà lloc la 4a Jornada Tècnica del projecte “Vivir Mejor en en Casa“, organitzada per la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología i la Confederación Española de Organizaciones de Mayores, amb el suport del Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030.

Compta, per a la seva execució, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus, l’Ajuntament de Manresa, la Fundació Sant Andreu Salut (SAS) i la Fundació Educativa i Social (FES), ambdues proveïdores de Servei d’Ajuda a Domicili (SAD).

L’objectiu principal de la jornada és compartir els resultats dels estudis de recerca del projecte, fomentar l’intercanvi de coneixements i experiències en l’àmbit de l’atenció domiciliària i la promoció de l’autonomia personal, amb especial focus en la desinstitucionalització i l’atenció centrada en la persona.

Es debatran i exploraran projectes pilot innovadors destinats a implementar noves pràctiques en el marc de les cures de llarga durada. També s’analitzarà la importància de l’autonomia i la capacitat de presa de decisions en els processos de desinstitucionalització.

Així mateix, es presentaran els darrers avenços i resultats preliminars de l’estudi de recerca desenvolupat a Reus i Manresa, que aborda la permanència de les persones grans amb dependència al domicili amb la cobertura d’atenció domiciliària i recursos necessaris, i l’estudi dut a terme amb persones grans residents en dues residències públiques de Navarra per avaluar la idoneïtat de la seva sortida del centre i tornada a la comunitat.

Estan previstes taules rodones per a la reflexió i debat amb professionals de les entitats de SAD i les persones responsables de l’àmbit de persones grans dels ajuntaments de Reus i Manresa. A més, es comptarà amb la presència de les persones participants, persones en situació de dependència i persones cuidadores del seu entorn, que compartiran la seva experiències i vivències amb el projecte.

Aquesta jornada forma part de les actuacions de difusió del projecte de recerca Viure Millor a Casa, subvencionat pels Fons de recuperació europeus NEXT GENERATION UE, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030.

Quan i on se celebrarà?

La jornada es realitzarà en horari de 09:00h a 14:00h a la Sala Gòtica de l’Hospital Sant Andreu, a Manresa, situat al Carrer Remei de Dalt 1-3.

Contacte

Per a més informació sobre la jornada i inscripcions, accedeix al següent enllaç: https://www.vivirmejorencasa.org/actualidad/4a-jornada-tecnica

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields