Àpats estrella: pasta, arrossos i plats freds
Maria Santasusagna, cardonina de 95 anys que viu a la Residència Sant Andreu, comenta que els plats que més li agraden són “arrossos i fideus”. Santasusagna, que havia estat cambrera i cuinera, gaudeix molt del menjar i explica que el seu nebot li porta fruita de l’hort. “Sovint em porta figues, cireres, peres…”. Actualment a la Residència Sant Andreu ja fan els àpats al menjador amb totes les mesures de seguretat.
Que l’alimentació no només siguin nutrients
La doctora Elena Roura ha posat de relleu la importància de l’alimentació. Ha recordat que és un acte que “va més enllà de la nutrició”. En aquest sentit, ha recordat que Sant Andreu Salut “aborda el tema de l’alimentació amb sensibilitat”. Comenta que s’hi busca la personalització, fent que els àpats siguin nutricionalment perfectes i que siguin un gust pels sentits.
Gastronomia triturada: atractiva i saborosa
Roura ha parlat també de l’alimentació de les persones grans amb problemes de masticació. Ha ressatat que no s’han d’alimentar únicament de purés de verdura o carn, sinó que s’han de poder oferir els mateixos plats modificant-ne únicament la textura. Assenyala que “cal saber adaptar els plats perquè siguin atractius i saborosos. Així ens assegurem que les persones d’aquest perfil, amb risc de desnutrició, estiguin ben nodrides”.