L’Alumnat de l’Escola Waldorf-Steiner El Til·ler valoren molt positivament la seva experiència a SAS

12 alumnes de Batxillerat de l’Escola Waldorf-Steiner El Til·ler han finalitzat la setmana de pràctiques als centres de Sant Andreu Salut. Els i les joves han acompanyat a l’equip professional en les tasques diàries de la seva feina, en geriatria i dinamització d’activitats a les residències i centres de dia o bé en implementació de millores tècniques de manteniment de l’Hospital.

“És un projecte molt respectuós amb la vellesa”

El professorat, Tony F Jenssen, Núria Sirera i Georgina Escalante, han destacat de Sant Andreu que “és un projecte molt respectuós amb la vellesa” i que “encaixa amb la nostra pedagogia amb els nostres valors, descobrir què podem fer per l’altre”. És una oportunitat perquè els joves s’empoderen per saber tractar amb la vellesa, amb la malaltia, reconèixer i valorar l’altre, tot desenvolupant responsabilitat i saber estar.

Des de participar en activitats grupals amb la gent gran i dinamitzar-les o embenar un monyó d’una cama; a arreglar els poms d’una porta o aprendre com funciona el sistema d’aigua calenta de la caldera. El grup de joves d’El Til·ler no ha parat quiet i s’emporten un molt bon record.

Hem parlat amb l’alumnat i hem recollit algunes  declaracions.

 

“He estat ajudant a recepció i també a la Residència Sant Andreu i a la Mont Blanc, m’ha agradat saber que als centres fan tallers i activitats i haver-ne pogut formar part.”

 

Sílvia Castelltort Pardos

“Segons les treballadores, he fet riure i he entretingut a una senyora que sempre estava seria i en silenci. Això m’ha fet sentir útil i completa. He après a cuidar i apreciar el fet de tenir bones relacions, que són molt importants.”

Serena Allepuz Gisbert

 

“He disfrutat molt arreglant un cable d’Ethernet o arreglar el perímetre del tanc d’oxigen líquid. He après diverses tècniques útils en diversos àmbits manuals.”

Oihan Pérez Escudero

“He fet una prova de clor a tota la Residència Sant Andreu i he arreglat un comandament, el pom d’una porta, la barana d’un llit, hem desembussat una pica… M’emporto un bon record del Miquel i en Joan i de què he après de com funciona una residència.”

Roger Àlvaro Vidal

 

Les pràctiques s’han desenvolupat gràcies a un conveni entre Sant Andreu Salut i l’escola Waldorf-Steiner El Til·ler perquè els alumnes puguin realitzar pràctiques socials a través d’una col·laboració no professional als diferents centres de la Fundació.L’acord reforça la voluntat de la Fundació d’enfortir llaços entre persones de diferents generacions, ampliar el teixit empresarial i ajudar els joves en la seva trajectòria escolar.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields