Comiat de les dues últimes germanes de la companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül

Més d’un centenar de persones s’han congregat a cadascun dels dos actes de comiat que Sant Andreu Salut ha organitzat en honor de Sor Amparo i Sor Anuncia, les dues últimes germanes de la companyia Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül que quedaven a l’Hospital de Sant Andreu. Entre els assistents, l’alcade de Manresa, Valentí Junyent, i la regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut, Mercè Rosich, ambdós també membres del patronat de la Fundació Sant Andreu Salut.

En el primer dels actes, una missa, la germana Juana Belzunegui, visitadora provincial de la companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, ha glossat la relació que durant 174 anys han tingut les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül amb la institució: “Una petita gran història”, ha dit abans de lloar Sor Amparo i Sor Anuncia, “exemples de fortalesa i de paciència”. També ha tingut un record per la desapareguda Sor Cesaria González. “Quina felicitat servir els malalts”, ha conclòs citant Sant Vicenç de Paul.

Després de l’ofici religiós, les dues germanes han rebut un reconeixement a la Sala Gòtica de l’Hospital de Sant Andreu, amb gran presència de treballadors de la institució. “Aquí hi ha avui tota la família de Sant Andreu, que de manera sentida i senzilla volem que ens recordeu. No us oblidarem”, ha destacat el director general de Sant Andreu Salut, Manel Valls.

“L’Ajuntament hi va ser el primer dia i també hi és l’últim”, ha apuntat l’alcalde, Valentí Junyent, respecte de la llarga història conjunta de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül amb Sant Andreu. “Volíem compartir aquest comiat. Manresa és ciutat d’acollida i volem agrair la feina feta per les dues germanes i la resta”, ha conclòs Junyent, visiblement emocionat.

Sor Amparo i Sor Anuncia han rebut regals i records per part del personal mèdic de l’hospital, de treball social, de la Residència i Centre de Dia Sant Andreu, dels voluntaris i de la direcció de Sant Andreu Salut en nom de tots els treballs. “Estareu sempre al nostre cor”, ha manifestat Sor Amparo. “Vull fer un agraïment a les voluntàries”, ha proseguit una emocionada Sor Anuncia.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields