Usuaris de Sant Andreu Salut participen en un estudi que vol conèixer com influeixen els gens en la capacitat de superar la covid-19

Persones ateses en centres de Sant Andreu Salut (SAS) i que hagin passat la covid-19 participaran en un estudi que vol conèixer com influeixen els gens en la capacitat de superar la malaltia. Es tracta de l’estudi CARGENCORS (CARdiovascular GENetic risk score for Risk Stratification of patients positive for SARS-CoV-2 (COvid 19), que contribuirà a millorar els coneixements que tenim sobre com identificar persones amb risc elevat de complicacions majors (necessitat de respiració assistida i, fins i tot, mort) de la covid-19, a  través de la caracterització genètica de risc cardiovascular.

Sant Andreu Salut ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) de Barcelona per formar part de l’estudi CARGENCORS.

A la recerca hi participaran usuaris de Sant Andreu Salut que hagin superat la covid-19 sense o amb pocs símptomes i que no hagin requerit oxigenoteràpia. L’objectiu és avaluar l’associació d’una puntuació validada de variants genètiques de risc coronari del cor, amb les formes més greus, crítiques i fatals de covid-19, comparat amb pacients amb formes més lleus de la malaltia. L’equip de treball de camp es desplaçarà als centres de Sant Andreu Salut on es trobin els pacients candidats a participar i s’encarregaran de l’extracció de sang, i la recollida de les dades necessàries.

Els responsables de l’estudi són, el doctor Jaume Marrugat De la Iglesia i les infermeres Anna Camps  Vilaró i Clàudia Solà. Per part de Sant Andreu Salut hi intervenen, la doctora Olga Sabartés, cap clínic de l’Hospital de Sant Andreu, i Eva Fuster, coordinadora d’Infermeria de l’Hospital de Sant Andreu.

En què consisteix l’estudi?

L’estudi consisteix en una entrevista de 15 minuts sobre l’estat de salut de la persona atesa en la qual se li explicaran els objectius del projecte i respondrem als dubtes que plantegi.

Es realitzarà una extracció d’una mostra de sang per a obtenir-ne l’ADN per a realitzar unes proves genètiques, que es realitzarà el mateix dia de l’entrevista. A

Les dades recollides s’emmagatzemaran i custodiaran a l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) de Barcelona i a l’Institut d’investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), garantint sempre la seguretat i confidencialitat.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields