La Residència Sant Andreu de Manresa seguirà tenint places ‘buffer’, com a mínim, fins a finals de febrer

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha sol·licitat a la Residència de Sant Andreu de Manresa seguir oferint les places ‘buffer’. Les places ‘buffer’ són aquelles destinades a acollir persones procedents d’altres residències de gent gran positives de covid-19. Aquesta petició pretén donar continuïtat a l’acord de col·laboració que la residència va establir amb el departament fa tres mesos. L’acollida de pacients per ocupar places ‘buffer’ s’allargarà, aproximadament, fins a finals de febrer.

 

Centre de referència a la Catalunya Central

La Residència Sant Andreu de Manresa ha estat designada pel departament com un dels centres de referència de la Regió Social de la Catalunya Central. Es tracta d’un equipament recentment remodelat i dotat d’infraestructures mèdiques i de recursos indispensables per atendre les persones amb covid-19. La residència, a més, ha estat el centre que més persones amb covid-19 vingudes d’altres residències ha atès (23 en total).

 

De 17 a 15 places

La Residència de Sant Andreu, amb una capacitat de 111 places, ha passat de tenir una disponibilitat de 17 places ‘buffer’ a 15. Es tracta de places que serveixen per donar suport al trasllat urgent de persones que viuen a altres residències per raó de la crisi sanitària, com congestió de residències, dificultats estructurals per fer aïllaments, o d’altres.

Cal ressaltar que les persones ateses amb covid-19 es troben en una zona sectoritzada de la residència (la Unitat de convivència 1B), i estan degudament aïllades de la resta de persones que viuen al centre, que es troben en altres unitats de convivència.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields