L’Hospital de Sant Andreu, una de les localitzacions de la darrera novel·la d’Allende

Largo Pétalo de Mar, la darrera novel·la d’Isabel Allende, desenvolupa part de la seva acció a l’Hospital de Sant Andreu de Manresa. El centre apareix citat diverses vegades, ja que el seu protagonista, Víctor Dalmau, és practicant a l’hospital de Sant Andreu, en plena Guerra Civil espanyola.

Isabel Allende ha dedicat personalment un parell d’exemplars de la novel·la a l’hospital de Sant Andreu. Manel Valls, director general de la Fundació, ha rebut els dos exemplars i ha agraït el gest de l’autora, considerada com l’escriptora viva més llegida del món en llengua castellana, i de l’editorial Plaza & Janés, segell de Penguin Random House, que publica Largo Pétalo de Mar.

Isabel Allende explica la història en el seu últim llibre del metge Víctor Dalmau que, al costat de la seva amiga pianista Roser Bruguera, es veu obligat a abandonar Barcelona, ​​exiliar-se i creuar els Pirineus cap a França. A bord del Winnipeg, un vaixell noliejat pel poeta Pablo Neruda que va portar a més de dos mil espanyols rumb a Valparaíso, embarcaran a la recerca de la pau i la llibertat que no van troben al seu país. Rebuts com a herois a Xile -aquest «llarg pètal de mar i neu», en paraules de poeta xilè-, s’integraren a la vida social de país durant diverses dècades fins el cop d’Estat que va enderrocar a doctor Salvador Allende, amic de Victor per seva comuna afició als escacs.

Un viatge a través de la història de el segle XX de la mà d’uns personatges inoblidables que descobriran que en una sola vida hi caben moltes vides i que, de vegades, el difícil no és fugir sinó tornar.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields