Persones ateses a la Residència Sant Andreu participen al projecte ResiCOVID19

La Residència i Centre de Dia Sant Andreu participa en el projecte ResiCOVID19, que avalua l’impacte de la pandèmia en les persones i organitzacions de l’àmbit residencial de Catalunya, per fer propostes de millora del model assistencial

El projecte, per tant, té com a objectiu principal millorar el model assistencial del sistema de residències de Catalunya, incidint en una millora de la vida dels residents, dels seus familiars i professionals. 

En aquest projecte d’investigació s’han dut a terme entrevistes a persones ateses a la Residència i Centre de Dia Sant Andreu de Manresa. Fins avui, a Catalunya, no existia cap avaluació sistemàtica i en profunditat d’aquesta realitat, element cabdal per planificar una millor resposta, tant de present com de futur. 

ResiCOVID19 permetrà comprendre l’impacte multidimensional del COVID-19 en les residències, atenent a les persones, els seus valors, els aspectes ètics i de gènere, i amb una visió sistèmica del sector.

Múltiples partners nacionals i internacionals

El projecte està liderat cooperativament per professionals i organitzacions amb un ample bagatge de recerca en envelliment, atenció a persones grans, cronicitat i atenció al final de la vida, amb una expertesa metodològica i una contrastada capacitat i solvència en gestió de projectes. Conjuntament amb la contribució de múltiples partners nacionals i internacionals -aquest projecte compta amb el recolzament dels principals stakeholders del sector-, es donen tots els ingredients perquè aquest esdevingui un projecte amb una gran capacitat transformadora, amb un alt impacte social i científic, tan a nivell nacional com internacional.

De fet, ResiCOVID-19 compta amb la participació d’11 grups de recerca de tres universitats catalanes: la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya. A més, disposa de partners internacionals de la University of Edinburgh (Escòcia), la Radboud University (Holanda), el Karolinska Institutet (Suècia) i la London School of Economics & Political Science (Regne Unit). El projecte té el suport institucional de les principals patronals del sector, societats científiques i col·legis professionals, així com dels Departaments de Salut i de Drets Socials.

Sobre el C3RG

El Grup de Recerca en Cronicitat de la Catalunya Central (C3RG) té com a missió generar nou coneixement per abordar millor els reptes que la cronicitat comporta per als sistemes d’atenció a la salut i el benestar de les persones. Està format per un equip multidisciplinari i interinstitucional, amb membres i col·laboradors de les principals institucions sanitàries i acadèmiques d’Osona i el Bages: la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Althaia de Manresa, la Fundació Sant Andreu Salut, l’Institut Català de la Salut, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya a través del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS), l’EAP Vic Sud, l’EAP Centelles i l’Hospital Clínic de Barcelona, així com la Fundació d’Osona per la Recerca i l’Educació Sanitàries (FORES).

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields