La Residència de Sant Andreu de Manresa redueix l’ús de plàstic, reutilizant i reciclant

La Residència i Centre de Dia Sant Andreu de Manresa ha posat en marxa el projecte RSA Zero Plàstic (#RSAZeroPlastic), que té com a objectiu eliminar progressivament el plàstic d’un sol ús dins les seves instal·lacions.

Bosses de plàstic per bosses de roba

La primera mesura que ha emprès el centre ha estat iniciar la substitució progressiva de les bosses de plàstic de recollida de la roba bruta per bosses fetes a partir de roba de residus tèxtils generats al mateix centre i que estan en condicions de tenir una segona vida útil.

I és que la reutilització de materials i residus és una de les principals línies d’actuació de la sostenibilitat ambiental de la Residència Sant Andreu i s’emmarca en un dels valors essencials per a la Fundació Sant Andreu: la Sostenibilitat Ambiental. Per portar-ho a terme, el centre compta amb una part de les voluntàries de l’Hospital Sant Andreu, que amb els residus tèxtils utilitzats fabriquen les bosses per destí de la roba de les persones ateses que va a la bugaderia.

Més de 100 bosses de plàstic al dia

Fent ús d’aquest subproducte, la residència està rebaixant progressivament l’ús de bosses de plàstic, que habitualment era de més d’un centenarTal com detalla la seva directora, Dolors Fitó, cada persona “es canvia, almenys, una vegada de roba al dia”. Les bosses de tela reutilitzada segueixen permetent no barrejar la roba de les persones ateses, complint així el protocol d’higiene establert, i, a més, poden anar a la rentadora, per la qual cosa, es facilita la tasca al/la professional gericultor/a i s’eviten pèrdues i intercanvis de peces de roba a la bugaderia del centre.

Eliminació de les culleretes i els vasos d’un sol ús

Una altra de les mesures impulsades a la Residència Sant Andreu de Manresa és la completa eliminació dels vasos i culleretes de plàstic d’un sol ús. La Residència ha comprat més gots de vidre i culleretes i ara evita l’ús dels envasos de plàstic, dels quals en solia fer ús per oferir les infusions de mig matí o a l’hora de berenar.

Aquestes són només les primeres mesures per aconseguir que la residència elimini completament els plàstics d’un sol ús. En paral·lel, el centre treballa activament per reduir el consum d’aigua i té previst reduir notablement l’ús del paper, integrant eines o alternatives digitals que facin les funcions del paper.

Sant Andreu Salut és una fundació sense ànim de lucre, amb un ferm compromís social i ètic, compromesa amb el medi ambient. Sant Andreu Salut és conscient de la importància de fer una adequada gestió de recursos i que preservi l’entorn natural. Per això, impulsa iniciatives com RSAZeroPlastic.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields