Sant Andreu Salut posa en marxa un servei d’atenció psicològica per a professionals i familiars de persones ateses             

Davant la situació d’excepcionalitat generada per la Covid-19, la Fundació Sant Andreu Salut, a través del seu Servei de Psicologia, ha habilitat un recurs d’atenció psicològica adreçat als seus professionals i a les famílies de les persones ateses, tant a l’Hospital de Sant Andreu com a les tres residències de la fundació: la de Sant Andreu de Manresa, la de Sant Vicenç de Castellet i la Residència Sant Sadurní de Callús.

I és que la incertesa i l’estrès que comporta l’atenció assistencial durant la pandèmia del coronavirus exigeixen una especial atenció a les necessitats de suport emocional del personal sanitari, ja que s’enfronta a reptes nous i canviants davant la pèrdua de la sensació bàsica de seguretat que tenien. Igualment passa amb les famílies de les persones que atén Sant Andreu Salut, que s’enfronten a situacions d’incertesa i de desconcert generades per la mateixa malaltia Covid-19 i per la impossibilitat de ser al costat, físicament, dels seus éssers estimats. En aquest sentit, és especialment important garantir que els familiars aconsegueixin elaborar el dol, ja que a causa de les mesures de confinament i en no poder fer un acompanyament, el poden provocar que no es faci el dol com caldria.

A través d’aquest servei, tres psicòlogues de la fundació es posen a disposició dels de professionals i familiars per atendre’ls, a través de trucades o videotrucades, i intentar alleugerir el possible malestar psicològic que poden sentir.

Un correu per als professionals

Per una banda, els professionals de la fundació es poden adreçar al Servei de Psicologia a través del correu electrònic psicologiacovid@santandreusalut.cat per donar-los el nom, telèfon de contacte i franja horària en la qual podrien estar disponibles i per explicar breument la seva situació. Un cop enviat aquest correu, una de les professionals del Servei de Psicologia es posarà en contacte amb la persona a través d’una trucada o videotrucada. El servei és completament confidencial.

Un telèfon per als familiars

D’altra banda, la Fundació posa a disposició el telèfon de contacte del l’Hospital de Sant Andreu, el 93 874 33 12, perquè els familiars de les persones ateses als diferents centres de la fundació hi contactin per sol·licitar el servei d’atenció psicològica.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt
Search

Descarregar la memòria

Omple el formulari i t’enviarem la memòria de Sant Andreu Salut

"(Obligatori)" indicates required fields